Meer informatie

Op maandagavond 8 mei trappen we centraal de Groene Week af met een webinar. Inspirerende sprekers, waaronder Marjan Minnesma (Urgenda) en Evelyn Brakema (De Groene Zorgalliantie), geven meer inzicht in de gevolgen van de klimaatverandering voor de gezondheid van patiënten en het belang van verduurzaming van de zorg. Ook Erik Rosing, psychiater en schrijver van de roman 'Staat van ontkenning' zal spreken.

 

Dokters gaan voor duurzaam

Als artsen worden we geconfronteerd met de effecten van klimaatverandering op de gezondheid van onze patiënten. Gelijktijdig hebben we zelf als zorgsector een flinke invloed op klimaatverandering. Zo is de zorg verantwoordelijk voor zeven procent van de totale jaarlijkse Nederlandse CO2-uitstoot.

 

Onder het motto ‘dokters gaan voor duurzaam’ organiseren de KNMG districten van 8 tot en met 14 mei 2023 de Groene Week.

 

Tijdens deze week staan de volgende vragen centraal:

• Wat zijn de gevolgen van de klimaatverandering voor de gezondheid van onze patiënten?

• Welke invloed kunnen we gezamenlijk als dokters uitoefenen om deze ongunstige effecten te verminderen?

• Wat kan ik zelf, als individuele dokter, doen aan verduurzaming van de zorg?

 

Groene week

De rest van de week organiseren we door het hele land ontmoetingen tussen dokters om met elkaar onze groene inspanningen te delen, erover te discussiëren, ideeën op te doen en verdere initiatieven te ontwikkelen. Meer informatie: www.knmg.nl/groeneweek.